Documentaire Psychiatrisch ziekenhuis
Op 1 november 2015 is de eerste suïcide preventie poli geopend in Venlo. Hier vind je een gespecialiseerd team die jou zo goed mogelijk gaan proberen te helpen. Het betere aan zo’n poli is dat mensen die depressief zijn veel continuïteit nodig hebben, hoe meer overgang momenten van bijvoorbeeld de ene therapeut naar de andere zijn erg risicovol.
Vaak komen suïcidale gedachtes door meerdere factoren die allemaal tegelijkertijd spelen. Ze voelen dat dat het moet stoppen en ze zien geen andere uitweg dan suïcide. Bij deze poli gaan ze kijken hoe ze je gaan helpen door eerst te gaan luisteren naar wat er allemaal aan de hand is waardoor je je zo voelt. En soms is het zelfs voor deze specialisten moeilijk om een klaar antwoord te hebben.
Vaak zijn er 4 fases van depressie. De eerste fase is het leven zwaar vinden. Zelfs dingen zoals traplopen worden veel zwaarder. De tweede fase zijn de gedachtes overdag over wat je het beste kan doen om het leven korter te maken. De derde fase is een methode bedenken hoe je het wilt gaan doen. En de laatste fase is een datum prikken wanneer je het gaat doen.
Toch denk ik dat er zo veel mensen geholpen kunnen worden met behulp van deze poli.
'Psychiatrische patiënt op je afdeling? Denk aan rust en regelmaat!
Vakblad
Algemene verpleegkundige vinden het soms lastig om om te gaan met patiënten. Vaak komt dit door te weinig kennis. Het begint vaak met het eerste dilemma over waar hoort de patiënt thuis? Waarschijnlijk als deze verpleegkundige meer zouden weten over de psychische zorg zou de zorg waarschijnlijk verbeteren. Maar nu worden psychiatrische patiënten vaak gezien als vreemd, oninvoelbaar en soms zelf als eng.
Vaak kijken algemeen verpleegkundige eerst naar lichamelijke problemen en daarna pas naar de geestelijke problemen. Hierdoor kan er wel wat fout gaan. De zorgvrager kan bijvoorbeeld te veel prikkels binnen krijgen door als de verpleegkundige haastig of onrustig binnenkomt.
Het is belangrijk dat verpleegkundige hier meer kennis over krijgen omdat de geest en lichaam vaak samen hangen.
Informatie psychiatrie
Vaak kom in in de psychiatrie zorgvragers tegen met een depressie. Als verpleegkundige kan je dan vaak het beste er proberen te zijn voor deze mensen en ze niet raar aan kijken omdat ze misschien zich anders gedragen. Daarna is het slim om met jou team te gaan kijken waar deze zorgvrager het beste heen kan gaan. Ondertussen kan je wel op een paar dingen letten, probeer niet te haastig binnen te komen of heel druk. Dit zijn prikkels die vaak te veel zijn voor deze zorgvrager.
Als je een zorgvrager hebt met een eetstoornis zoals anorexia, is het echt niet slim om die mensen te "dwingen" om te eten. Door dit te doen gaat de zorgvrager vaak verder achteruit.
Vaak ga je als verpleegkundige dan vaak om met diëtisten, psychologen en psychiaters.
Maak jouw eigen website met JouwWeb